Hogy miért is érdemes egy művész családnál lakni? Mert mindig új, érdekes dolgokat tudhatsz meg az életről!

Színház: Tudjátok miért kívánnak az előadások (vizsgák) előtt "Egy kalap szart!"??
Régen, amikor a nemesi nép színházba járt, mindenki hintókon érkezett az előadásra, a hintókat lovak hajtották, és amikor megálltak a színház előtt, egy nagyot pottyantottak a bejárat elé. Minél több lókakit kellett összeszedniük, annál nagyobb volt a sikere az előadásnak, mert sok ember érkezett!

Betlehem: itt az olaszoknál szokás, hogy karácsony alkalmával Betlehemet építenek. Az én családomnál ez művészi szintre nőtte ki magát, egy óriási asztalon Giulio felépített egy kisebb várost. Rengeteg órába, festékbe, műmohába és kőbe került, de megérte, szemet gyönyörködtető élmény a Luzi család Betleheme. Eleinte a "szín" üres, csak az alap házak vannak, majd karácsony közeledtével egyre több ember gyűlik megtekinteni a kis Jézust. A Jézuska csak 25-én este fog megérkezni, ezért ő még nincs a színen. Mára majdnem teljesen komplett a Betlehem, ezért muszáj volt lefényképeznem, és megosztanom Veletek! Ha figyelmesen nézitek, akkor fellelhettek benne egy működő szökőkutat, égő tüzet, parázst (lápmákkal van megoldva). Olyan technikai háttér van mögötte, hogy.... :D Nálnk otthon miért nincsenek ilyen szép hagyományok?!

Holnap este már otthon leszek! Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://timigenovabanvan.blog.hu/api/trackback/id/tr113480577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása